Merken kunststof kozijnen

Hoewel kunststof kozijnen vroeger niet bepaald in de mode en geliefd waren, worden ze tegenwoordig steeds populairder en bijna niet meer weg te denken uit onze woningen. Dit komt aangezien er soms geen verschil meer te zien is tussen kunststof kozijnen en de oude, traditionele houten kozijnen en ze ook minder onderhoud nodig hebben. Maar zoals alles in deze wereld, zijn er natuurlijk ook bepaalde merken in de kozijnenwereld. Graag nemen wij even met u door welke merken kunststof kozijnen hebben.

Soorten kozijnen

Soorten merken

Hoewel er slechts twee echte merken bestaan, wordt er in de winkel vaak alleen het merk van het kozijnprofiel genoemd. Toch is het belangrijk om op beide merken te letten. Als een goed profiel door een slechte fabrikant gemaakt wordt, heeft u tenslotte alsnog een slecht kozijn. De kozijnen van grote merken zijn vaak veiliger en betrouwbaarder dan bedrijven die minder groot zijn.

Grote profielmerken

Grote merken kozijn verwerkers

  • Belison
  • Lieftink
  • Aarnink
  • NEDKO
  • Driessens
  • Ploeg

Keurmerk

Goede kozijnmerken hebben meerdere keurmerken, maar waar staan al die verschillende merken nu voor?

Het keurmerk KOMO is een kwaliteitsverklaring. Als uw nieuwe kozijn dit merk bezit, voldoet hij aan de strenge Nederlandse regels.

Het SKG merk staat voor de kwaliteit van het hang- en sluitwerk. Dit geeft drie sterren. SKG1 staat bijvoorbeeld voor 3 minuten vertraging bij een inbraak. SKG 2 geeft de inbreker gemiddeld 5 minuten vertraging en de SKG3 geeft de inbreker 10 minuten vertraging.

De afkorting PKVW staat voor Politie Keurmerk Veilig Wonen en geeft aan dat het hang en sluitwerk veilig is.

VGK is een brancheorganisatie die de strenge kwaliteitscontroles uitvoert. Bedrijven die hierbij zijn aangesloten voldoen dus aan de kwaliteitseisen.

Het keurmerk BouwGarant staat voor bedrijven die beschikken over vakmanschap. Deze bedrijven hebben een certificaat en zijn erg betrouwbaar.

Informatie

Voor meer informatie over alle soorten, maten en merken kunststof kozijnen, kunt u altijd contact opnemen met de dichtstbijzijnde kozijnenexpert bij u in de buurt. Kijk eens op www.vanderkolkbv.nl. Hij of zij wil u graag van dienst zijn en hu helpen met uw vragen. Ook kunnen zij u helpen met de plaatsing van uw pas gekochte kozijnen.