Wat kost HR++ glas?

Er zijn verschillende soorten glas. Enkel glas, dubbel glas en ga zo maar door. Dubbelglas staat ook bekend als isolerend glas en is dus kostenbesparend, waardoor u de kosten van het glas snel hebt terugverdient. Er zijn verschillende soorten dubbelglas, waarvan HR++ glas het meest gekozen glas is.

soorten glas

Andere glassoorten en hun isolatiewaarde

Er zijn vijf soorten dubbel glas, met verschillende isolatiewaardes. Zo heeft u bijvoorbeeld het standaard dubbelglas, met een isolatiewaarde van 2,7. Het isolatieglas HR heeft daarin tegen een isolatiewaarde van 1,7 of 2,0. HR+ glas heeft 1,3 tot 1,6 als isolatiewaarde en de HR++ heeft 1,2 als isolatiewaarde. De beste isolatie kunt u krijgen met HR+++ glas, wat een isolatiewaarde heeft van 0,5 tot 0,9. Dit glas heeft echter wel vaak andere kozijnen nodig. Dit komt omdat dit type glas drie lagen heeft.

HR++ glas en plaatsing

HR++ glas is niet moeilijk te plaatsen. Sterker nog, het maakt niet uit of u HR++ glas of dubbelglas laat plaatsen. De montagekosten liggen tussen de €40 en de €70 euro per m2 en het wordt aangeraden om alle glazen in uw woning tegelijk te vervangen. Als u alles tegelijk laat vervangen heeft u tenslotte een optimale besparing en isolatie, daarbij kunt u met veel glaszetters onderhandelen om het wat goedkoper te maken.

Prijzen HR++ glas per m2

De prijzen van HR++ glas zijn afhankelijk van de afnemer en de hoeveelheid glas die u neemt. Gemiddeld kost HR++ glas €130,- per m2. Deze prijs is dan in de meeste gevallen inclusief btw en montage. De prijs kan echter hoger of lager liggen, als de afnemer een hoger bedrag rekent voor de montage. Gemiddeld wordt er jaarlijks €260,- bespaard als u een tussenwoning heeft met 20 m2 aan dit glas.

Prijzen per woontypes

Huizen zijn er in verschillende groottes en woontypes. Zo is een appartement vaan kleiner en heeft een raamoppervlakte van ongeveer 15 m2. Om hier nieuwe glazen in te laten zetten, bent u gemiddeld tussen de €1.800,- à €2.200,- kwijt. Een tussenwoning van 20m2 kost daarin gemiddeld €2.500,- tot €2.800,-. Een hoekwoning van 30m2 kost tussen de €3.500,- a €4.000,- Een twee onder één kap woning van 35m2 kost €4.400,- tot €4.900,- en een vrijstaande woning van 50m2 kost al snel €6.500,- tot €7.000,-

Meer weten over de prijzen van HR++ glas in uw situatie? Vraag vrijblijvend diverse offertes aan via Moersteeglas.be.